logo

harmonia-logo

Látogatás Nagyigmándon

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2009. február 21.

A naszvadi Csemadok alapszervezet tánccsoportjáról


         Nagyigmánd testvérközségünk Önkormányzata évtizedes hagyományukhoz hűen 2009. február 21-én, szombaton, 9.30 órától megrendezte a Mátyásnapi Tavaszváró Néptáncfesztivált.
         Nagy szeretettel meghívták a mi kis tánccsoportunkat is a művelődési házba, melyet ugyanolyan szeretettel elfogadtunk. A délelőtt – hasonlóan a korábbi évekhez – a gyermek táncegyüttesek fellépéseivel telt. Volt kézműves foglalkozás a gyermekeknek, eredeti moldvai táncelőadás és táncház minden érdeklődő részére. Ünnepélyes keretek közt megnyitották az Árgyélus Néptáncegyüttes és a néptáncfesztivál évtizedes történetéről készített fotókiállítást.


        Fél egy felé sok-sok élménnyel gazdagodva a félbusznyi csapat haza indult. A gyerekek jól érezték magukat s a buszról leszállva megjegyezték : „Még maradhattunk volna, olyan jó volt, és jövőre ismét el szeretnénk menni!”
         A fesztivál szervezőinek ezúton is köszönjük a szíves fogadtatást és a naszvadi polgármester úrnak pedig a tánccsoport részére biztosított utazást.

 Szöveg: gts


Nagyigmánd - 2009.02.21.

         A Csemadok alapszervezetünk Búzavirág Éneklőcsoportja és a Viza citerazenekara eleget téve a Nagyigmándi művelődési ház meghívásának, részt vett az immár tízedik, jubileumi alkalommal megrendezett Mátyás napi tavaszváró néptánc fesztiválon.
A délelőtt folyamán a gyermek tánccsoportok fellépése zajlott, délután pedig a felnőtt csoportok adták elő műsorukat. A résztvevők között szlovákiai és magyarországi fellépők voltak.
A naszvadiak Bedecs Ilona vezetésével – magyarbődi, nógrádi és naszvadi dalokat adtak elő. Minden egyes fellépőt a közönség vastapssal jutalmazott meg.
         A fesztivál táncházzal zárta a programját.

Utoljára frissítve (2010 január 07., csütörtök 08:54) 2009 február 24., kedd 13:02