logo

harmonia-logo

41. Vince bál 2010

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

41. Vince bál


2010. január 23.
Hogy különlegesen nagy volt az érdeklődés az idei Vince bálra, bizonyítékul szolgáljon az a tény, hogy elméletileg 3 nap leforgása alatt elkelt minden belépőjegy, amelyeknek száma, rekordmennyiségi adatkén kerül be újkori történelmünkbe, hiszen 250 fizető vendég volt bálunkon. 
A teljes létszám persze ettől egy picivel több volt, hiszen a kiszolgáló személyzet és aktív énekeseink, továbbá meghívott vendégeinkkel együtt összesen 320-an élvezhettük az igényeket nagy részben kielégítő mulatságot. 
A bálba 19.00 órától érkező vendégeket fáklyákkal kivilágított bejárat fogadta, majd az előcsarnokban ifj. Szőllősi Sándor Dis Art által tolmácsolt cigányzene mellett az üdvözlő szavak után egy-egy stampedli gyümölcspálinka volt a nem erőszakosan kötelező vendégváró aperitif.
A műsor idejére, amely pontosan 19.50-kor kezdődött a vendégek majdnem teljes létszámban megérkeztek és megtekinthették a Pettyem tánccsoportunk bemutatóját. Őket, sztárvendégünk Csikó Szabolcs követte táncmutatványával, melyet a vendégek kemény tapssal jutalmaztak.
A műsor után Bódis Kornélia konferanszié köszöntötte a jelenlévőket és felvázolta az esti műsor részleteit. Ezek után, Dobosi Róbert a helyi szervezet elnöke nyitóbeszéde hangzott el, majd kezdetét vette a Royal együttes által nyújtott tánczenére a tánc.
Az Éder vendéglő által készített vacsorát újdonsült Vőfélyünk, Haris Ákos verses bevezetői után a Csemadok Ifjúsági klub aktivistái szolgálták fel. Először tyúkhúsleves, majd roston sült csirkemell, olaszos gombás szósszal, nyakon öntve, körítésként rizs és sült burgonya egy kis salátával került az asztalokra, majd vacsora után az előcsarnokban lévő csokoládé fondü-be (szökőkút) mártogatott gyümölcsszeletek szolgáltak az ínyenceknek desszertként.
A lenti Csemadok Bárban, ahol a mottó „Jég Dupla Whiskyvel”, bőven fogyott az említett italból, míg a fenti Méta Bárban a szivarokat kedvelők élhették ki füstölgő vágyaikat.
A reggel 7 óráig tartó mulatozás temperamentumát a tombolahúzás, amelyet Haris Ákos és kedvese népviseltben öltözve bonyolított le, több mint egy óráig tartó hosszúsága sem vetette vissza. A konferanszié tudatta a közönséggel, hogy az elkelt több mint 3000 tombolából származó bevétel egy teljes évre fedezi Pettyem tánccsoportunk szakmai képzését, a közönség nagy tapssal tudatta az örömét és megelégedését. Jót tett a hangulatnak a közös éneklés is, amikor közel 250-en tapasztalhatták meg a tömegéneklése elsöprő erejét.
A szervezetünk támogatói csoportja segítségével kiválasztott bátorkeszi borok ízlettek a vendégeknek, mert a bál végére nagyon kevés maradt a fehér burgundiból és a Szentlőrinci roséból.
A bálból hazafele igyekvők elismerésüket fejezték ki, úgy a rendezvény minőségét, mint a műsor összeállítást illetően.

 Riport Csikó Szabolccsal

Konferensz beszéde I.

Nyitóbeszéd

Konferensz beszéde II.

 


 

 

Nyitóbeszéd

Utoljára frissítve (2010 március 18., csütörtök 09:16) 2010 január 29., péntek 10:27