logo

harmonia-logo

Kolozsnéma 2010

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2010. július 11.

Kolozsnéma 2010

            A Komárom járási Dal és Táncünnepélynek már évtizedek óta a Duna parti Kolozsnéma község biztosítja a helyszínt. Népművelőink az eltelt 50 év alatt nagyon kevés alkalommal hiányoztak e rangos rendezvényről, melynek varázsa és sajátossága nem hasonlítható más, szintén a népművészetre épülő rendezvényekhez.

            A hónapokon tartó esőzéseknek köszönhetően, ez évben is az óvoda és a felújított kultúrház közti zöldövezetben állították fel a szabadtéri színpadot, amelyet már második alkalommal bocsájtott szervezetünk rendelkezésükre, és ide összpontosult az egész rendezvény.
            A műsort a gútai Vadkerti Imre szólóénekes kezdte, majd Kolozsnéma polgármester asszonya
üdvözlő szavai után a műsort Petheő Attila nyitotta meg. Nyitóbeszédében hangsúlyozta a nemzeti egység fontosságát, amelyet jelen pillanatban, miután politikai szinten már kettészakadt a felvidéki magyarság, nagyon fontos számunkra. Ezt az egységet jelen pillanatban csak a több mint 60 éves múlttal rendelkező Csemadok képes biztosítani.
            Ezek után következtek a csoportok, énekesek, zenekarok egészen este 9 óráig, közben kisorsolták a tombolát, majd a rendezőség megköszönte a részvételt mindenkinek. Utána már csak a
kivetítőn nézhető futball világbajnokság döntőjét nézték meg az érdeklődők.
            Csoportjaink itt is megállták helyüket és annak ellenére, hogy a női éneklőcsoportunk ez alkalommal csak 7 tagú volt, kiemelkedően jól szerepelt ugyanúgy, mint a Viza citerazenekar és a férfi kórus egyaránt. A műsor másik felében lépett színpadra Bánházi Dórika népdalénekesünk, aki egy picitt megszeppenve kezdett énekelni, ám rövid időn belül otthon érezte magát a színpadon és örült a tapsnak, amelyet a közönségtől kapott.
            Sikeres volt a pettyem tánccsoportunk fellépése is, ők már őgy mozognak a színpadon, mint aki oda született. Látszott rajtuk a magabiztosság, ami a rendszeres próbáknak köszönhető. Műsorukat a közönség magasan értékelte amit nagy tapssal mutattak ki.
            A műsor végét nem vártuk meg, kb. 20:00 óra körül a csoportok hazaindultak, egy hosszú, de kellemesnek mondható délután után.

 

Utoljára frissítve (2010 augusztus 19., csütörtök 13:30) 2010 július 18., vasárnap 19:40