logo

harmonia-logo

23. Bakonyi Amatőr Népművészeti Fesztivál

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2017. március 15.

23. Bakonyi Amatőr Népművészeti Fesztivál

 

   Immár huszonharmadszor rendezték meg a Bakonyi Amatőr Népművészeti Fesztivált a Bakonyszombathely környéki falvakban. A szervező bakonyszombathelyiek mellett Csatka, Ácsteszér, Ete és Ászár kapcsolódott még be a rendezvénysorozatba.

   A fesztiválra alapszervezetünk népművészeti csoportjai is meghívást kaptak, melyek közül a Búzavirág Éneklőcsoport és a Sústya citerazenekar nagy örömmel vett részt az ünnepségen.  

   Együtteseinket a bakonyszombathelyi műsorba osztották be. A bakonyszombathelyi néptánccsoportok gazdag kavalkádja, majd a kisbéri Langallik Néptáncegyüttes – mely név a Duna Televízió „Felszállott a páva” műsorából ismerősen csenghet az olvasó számára – bemutatója következett. Ezután lépett színpadra csoportunk. A gálaműsor vendégei, a tatai Pötörke Néptáncegyüttes kissé megkésve érkezett, ezért kérte a szervező polgármester úr, kicsit hosszabb műsort adjunk elő, mint azt előzetesen megbeszéltünk. Szerencsére együtteseink elég rutinosak, volt honnan előszedni a ráadás-számokat, amivel a közönséget szórakoztathattuk, míg a fesztiválzáró együttes megérkezett.

   Fellépés után kis vacsorával fogadtak. A pörkölt finom volt, a Pötörke Néptáncegyüttes műsora fergeteges. A buszon hazafelé a szokásos nóták mellett március 15. alkalmából felcsendültek az 1848/49-es szabadságharcot idéző Kossuth-nóták, huszáros dalok is.

   Találkozzunk március 17-én, pénteken a naszvadi ünnepségen is!

LILI

  http://www.kemma.hu/komarom-esztergom/kultura/szerte-a-megyebol-erkeztek-egyuttesek-a-fesztivalra-715067/

Utoljára frissítve (2017 december 02., szombat 19:20) 2017 április 24., hétfő 11:29