logo

harmonia-logo

XXIII. Zene-barátság népzenei gála

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2017. április 23.

XXIII. Zene-barátság népzenei gála

 

A Komáromi Napok egyik nyitórendezvénye a Zene-barátság népzenei gála, amelynek immár 23. alkalommal adott otthont 2017. április 23-án a Petőfi Művelődési Ház.

      A szőnyi kultúrális egyesület, a Duna népdalkör és a Napraforgók citerazenekar szervezte fesztiválon hagyományőrző tánccsoportok, népdalkörök és citerazenekarok mutatkoztak be.

 Sokan közülük a gála sokadszor visszatérő vendégei. A fellépőket és az érdeklődőket Mikus Anna a Petőfi művelődési ház vezetője köszöntötte, majd  Dr. Kreft-Horváth Lóránd alpolgármester nyitotta meg a rendezvényt.

 A Zene-barátság gálán szinpadra lépett  az Aranykocsi néptáncegyüttes Kocsról, a nagyabonyi Csillagfürt citerazenekar, a  szőnyi Duna népdalkör, a naszvadi Sústya citerazenekar és a Búzavirág éneklőcsoport, a szőnyi Napraforgók citearazenekar, a biatorbágyi Népdalkör, és a nagykéri Mórinca citerazenekar.

      Az emléklapok kiosztása után következett a vacsora. Az ízletes bableves  elfogyasztása  után a bor és az üdítők mellé pogácsát és süteményeket szolgáltak fel a rendezők a vidám hangulatú szereplőknek.  A rendezvény elmaradhatatlan velejárója a közös éneklés a végére maradt, amit láthatón és hallhatóan mindannyian nagyon élveztünk. Ezzel és egy öleléssel  is megköszönve a szervezők fáradozásait, s a mielőbbi viszontlátás reményében elbúcsúztunk egymástól.

                                                                                                                                           GM

 

Utoljára frissítve (2017 május 21., vasárnap 10:32) 2017 május 21., vasárnap 10:23