logo

harmonia-logo

Májusfaállitás Naszvadon

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2017. április 30.

Májusfaállitás Naszvadon

 

      "Itt van május elseje, énekszó és tánc köszöntse!"      

Van ki-e dalt nem ismeri? Igaz, hogy régen volt, tán igaz sem volt, de valaha anno mindnyájan ezt énekeltük.

       Örültünk a májusnak, akkor is és most is. Főleg ilyen hosszú és hideg tél után mint amilyen az idei volt. Ki is látogatott apraja, s nagyja  a naszvadi Tájház  udvarába április 30-án délután ahol a feldíszített májfaállítás után a kultúrműsort követhették figyelemmel  az odalátogatók, melynek keretében felléptek kicsik és nagyok, fiatalok és idősek, s egy csoport kivételével mindnyájan naszvadiak. Talán ennek is volt köszönhető a szép számban megjelenő közönség. Kijöttek szülők, nagyszülők, rokonok, ismerősök, hogy megnézzék az ő kis csemetéiket, ahogy ott illegnek, billegnek, énekelnek és táncolnak. Csodaszépek, mert azok voltak, aranyosak és ügyesek. Köszönet érte tanítóiknak, nevelőiknek, akik foglalkoztak velük. De öröm volt látni az idősebb generáció fellépőit is, valahányszor látjuk őket, úgy a Matica slovenská, mint a Csemadok helyi csoportját, vagy a nyugdíjasklub tagjait, öröm tölti el szivünket, hogy időt és fáradtságot nem sajnálva  még van aki ápolja, őrizze és megmutassa , hogyan is daloltak, nótáztak elődeink.

 Az ünnepség elmaradhatatlan velejárója a lekváros fánk,  ami az idén is nagyon finom volt, aki viszont nem nagy rajongója eme tésztafélének, kedvére válogathatott a vadászszövetség kínálta ételből és italból.

       Végszóként megállapíthatjuk, május előestéje ismét a szórakozásról, a mulatozásról, a táncról szólt. Apropó tánc, akkor Régi Csibészek. Ropta is aki bírta. Tán még most is ropná, ha a Régi Csibészek abba nem hagyta volna.

                                                                                                                                    GM

     

 

Utoljára frissítve (2017 május 21., vasárnap 19:28) 2017 május 21., vasárnap 19:16