logo

harmonia-logo

XI. Dalos délután Tany

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2017. május 21.

XI. Dalos délután Tany

     A Csemadok tanyi alapszervezete „A nép dala el nem múló életet hirdet”- Kodályi idézet jegyében május 21-én ismét megrendezte a dalos délutáni találkozót a  kultúrház nagytermében.

     A meghívott vendégeket a helyi szervezet elnöke, Bankó Ilona üdvözölte. A délután két órakor kezdődő kultúrműsor a helyi Lila akác éneklőcsoport fellépésével kezdődött. Őket követte a Magyarországról érkezett ászári Jászai Mari nyugdíjasklub csoportja. Csallóközaranyost az Aranyeső éneklőcsoport képviselte, Nemesócsáról a Kodály Zoltán népdalkör látogatott el Tanyra.

A fellépők sorát a naszvadi Búzavirág vegyes éneklőcsoport zárta, fergeteges sikerrel. A délutáni program záróbeszédében Bugár Imre polgármester egy életre szóló élményként értékelte a naszvadiak előadását.

A finom disznótoros vacsora elfogyasztása után a  jókedv a tetőfokára hágott, természetesen a naszvadiaknak  köazönhetően, mert ha náluk kifakad  a „nótazsák”, se vége, se hossza nincs a dalolásnak, egyik nóta követi a másikat.

     Jelképesen  a beszámoló végére is egy Kodály idézet kívánkozik: „A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele:lelki vérszegénységben él és hal”. Egyszerű a recept, csak élni kell vele!

                                                                                                                                             GM

 

Utoljára frissítve (2017 május 21., vasárnap 19:29) 2017 május 21., vasárnap 19:23