logo

harmonia-logo

Ímelyi találkozó

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2017. június 23.

Ímelyi találkozó

 

A szájhagyomány azt mondja, ahová hívnak menni kell.

Tehát a meghívást elfogadtuk, és kivételesen nem buszba, hanem autókba ültünk és egy verőfényes péntek délutáni napon, mégpedig június 23-án elindultunk, hogy öt perc alattt megérkezzünk a fellépés helyszínére, a szomszéd községbe, Ímelyre.

     A három naposra tervezett rendezvény első napján szervezett a község a magányosok részére egy találkozót,melyre valamennyi, a községben egyedül élő személy meghívást kapott.

 A program Tyukos Ferenc polgármester nyitóbeszédével kezdődött, majd rövid előadást hallgathattunk meg a kisebbségek jogaival kapcsolatos témában. Ezután következett a kultúrprogram, melyben az est műsorvezetője, Tóth Ildikó,  első fellépőként a szinpadra szólította az Érsekújvárból érkezett vendégeket, az érsekújvári Csemadok mellett működő éneklőcsoportot.

 A naszvadi  Búzavirág vegyes éneklőcsoport számos alkalommal bizonyitotta, hogy kiváló énektudással bíró tagokkal rendelkezik. Nem történt ez másképp Ímelyen sem, ismét magával ragadó, szép előadást láthattunk tőlük, a jelenlévők legnagyobb örömére. Befejező fellépőként a helyi Fagyöngy éneklőcsoport vonult fel a szinpadra, akikről köztudott, hogy az utóbbi években hatalmas fejlődésen mentek keresztül. Az egyes éneklőcsoportok fellépései közt gyönyörű szavalatokat hallgathattunk meg Asztalosné, Cseh Marika és Vecsei Lajos előadásában.

 A gálaműsor fénypontja a három csoport közös nótacsokra volt, melyet a hálás közönség hatalmas tapssal jutalmazott meg.

 A kultúrműsor befejezése után a polgármester valamennyi szereplőt és meghivottat a nagyterembe invitált, ahol terített asztal várta mindannyiukat. A finom vacsora elfogyasztása után , s talán a sörtől, a bortól vagy egy kis pálinkától felfrissülve a hangulat a tetőfokára hágott, nótaszótól lett hangos a terem. A hegedű is előkerült, ezáltal még vidámabban szólt a dal, s tán még most is szólna, ha olyan meleg nem lett volna. De a hőség szinte elviselhetetlen volt, s tán el is fáradtunk estére egy kicsit, megköszöntük házigazdáink kedvességét, elénekeltük a szokásos búcsúdalunkat, s a mielőbbi viszontlátás reményében búcsút vettünk egymástól.

                                                                                                                                                          GM

 

 

Utoljára frissítve (2017 június 28., szerda 06:30) 2017 június 28., szerda 06:25