logo

harmonia-logo

Bíborpiros szép rózsa - Marcelháza

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2017. június 10.

Bíborpiros szép rózsa

Bíborpiros szép rózsa címmel immár tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése.

A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célja a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz. 

     Sajnos a Marcelházán megtartott járási fordulón nagyon kevés versenyző vállalta a megmérettetést. Az  előadásokat végignézve viszont megállapíthatjuk, hogy valamennyien felkészülten léptek a szinpadra, ezért érthető a kéttagú, Biró Huszár Ágnes és Lacza Gergely alkotta  zsűri döntése, miszerint valamennyi résztvevő számára igent mondtak az országos elődöntőkben való részvételre. Tehát számunkra ez azt jelenti, hogy októberben ismét izgulhatunk  a Búzavirág női- és vegyes éneklőcsoport, valamint a Sústya citerazenekar sikeres szerepléséért.

     Bízva tudásukban és szorgalmukban, reméljük ezen akadállyal is sikeresen megbirkóznak.

                                                                                                                                                          GM

Utoljára frissítve (2017 július 05., szerda 20:45) 2017 július 05., szerda 20:40