logo

harmonia-logo

Csemadok nap - Juniális Nagykéren

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2017. június 18.

Csemadok nap - Juniális Nagykéren

“Adott Isten szekeret…

Szekeremnek kereket
Üvegemnek feneket,
Abból iszom eleget…”

 

     Ezen kis versikével invitálta  2017. június 18-án, vasárnap a kis kultúrházba a  nagykéri Csemadok alapszervezete mindazokat, akik szeretik a hagyományokat, népdalokat valamint néptáncokat.

Már nagyon sok szinpadon voltunk fellépni, és sok nézőtérről néztünk végig számos műsort, de ilyen meghitt és természetközeli légkörben ritkán volt részünk. Hogy miért is? Mert az emlitett kis kultúrház nagyterme egy nagyobbacska teraszra nyílik. Ez volt a szinpad. Előtte húzódott egy enyhe lejtésű töltés, mely mögött egy kis patakocska folydogált. Tehát ezáltal megoldódott a nézőtér kérdése is. Már csak a padokat kellett szétrakni, s jöhetett a nézősereg a patak jobb és bal féléről is.Kezdetben még a  napocska tűző sugarai ontották ránk melegüket, de ahogy fokozatosan haladt nyugat felé, az épület mellett álló fák lombkoronái hűsítő árnyékkal fedték be a nézőteret.

A nagykéri Csemadok elnök, Száraz László megnyitó beszédét egy vers követte, melyet Száraz Szabolcs mondott el. A hazai közönség előtt nagy sikere volt a nagykéri vegyes éneklőcsoportnak, valamint a Mórinca citerazenekarnak. Nagyon ügyesen ropták a táncot a szintén Mórinca nevet viselő csoport tagjai is. A meghívott vendégek képviseletében felléptek még a naszvadi Búzavirág vegyes éneklőcsoport tagjai valamint a Sústya citerazenekar, továbbá a Kürti vegyes éneklőcsoport és a szimői Rozmaring éneklőcsoport és citerazenekar. Tardoskeddről szintén éneklőcsoport és citerazenekar érkezett.      

A  Csemadok nap utolsó két fellépőjeként egy fiatal, s egy még fiatalabb szereplőt köszönthettünk. Az utóbbin a mi Szabó Julcsink értendő, akinek szépen csengő hangja messzire szállt  a „természet lágy ölén”,  a másik a pozsonyi konzervatórium hallgatója, a mindnyájunk számára ismerős „Most múlik pontosan“ kezdetű dalt adta elő.

     Mint a meghívóban állott, a szervezők mindenkit egy kis önzetlen szórakozásra, mulatozásra, kikapcsolódásra ,beszélgetésre invitáltak. Így is volt . Nagyon jól szórakoztunk, mulattunk, daloltunk, nagyon jól éreztük magunkat, s ezúton is köszönjük a meghívást.

                                                                                                                                                        GM

 

Utoljára frissítve (2017 július 05., szerda 20:51) 2017 július 05., szerda 20:47