logo

harmonia-logo

20. Mátyás-napi Tavaszváró Néptáncfesztivál

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2019. február 23.

20.  Mátyás-napi Tavaszváró Néptáncfesztivál

A farsang a tavaszvárás ünnepe. Tudjuk, hogy vízkeresztkor beköszönt a mulatságok, álarcosbálok, lakmározások ideje.

Nagyigmándon, Mátyás napján, immáron 20. alkalommal a tavasz előcsalogatására és mindenki örömére, néptáncfesztivált szerveznek a lelkes népművelők.

Nagy örömmel fogadtuk meghívásukat, február 23-ára, a Magos művelődési házba, hogy részt vegyünk az idén már két évtizede megrendezendő eseményen.

A program délután 13 órakor, Hajduné Farkas Erika megnyitó beszédével indult. Majd a program műsorvezetője bemuttata a közönségnek a fesztivál zenekarát, aki nem volt más mint Németh Dénes és Zenekara. Majd kezdetét vette a színes népművészeti kavalkád, kezdve az ügyes kis apróságokkal, folytatva a fiatalsággal, s természetesen nem hiányoztak az idősebb generáció képviselői sem. Naszvadról, három csoport érkezett, hogy zenéjükkel, dalaikkal ők is segítsenek a tavasz minél hamarabbi előcsalogatására. A közönség a 20. Mátyás-napi Tavaszváró néptáncfesztiválon a Viza és Sústya citerazenekarnak, valamint a Búzavirág vegyes éneklőcsoportnak tapsolhatott.

A nézők közül aki úgy gondolta, kis szünetet szeretne tartani, mivel szünet nélkül folyt a műsor, az a színházterem előcsarnokában a gyerkőcökkel játszóházban, és a kézműves foglakozásokon élhette ki kreativitását.

Az idei rendezvényről is elmondhatjuk, hogy sikeres volt. Sok volt a szereplő, sok volt a néző, és zsíroskenyér is jutott mindenkinek. A végén ropta mindenki, kicsi és nagy, szólt a talpalávaló Németh Dénes és Zenekara jóvoltából. A tavasz nem panaszkodhat. Mindent megtettünk, hogy előcsalogassuk.

                                                                                                                                                        GM

Utoljára frissítve (2019 március 17., vasárnap 20:08) 2019 március 17., vasárnap 20:04