logo

harmonia-logo

Amit a borról tudni kell

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2008. november 22.        

Nem mindennapi előadást hallhattunk november 22-én a Helyi Művelődés Központ nagytermében. Simonics Tibor vezetőségi tag ötletére alapozva, meghívtuk községükbe Dr. Pásti Györgyöt, a Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Karának Borászati Tanszékének docensét, borszakértőt.
         Az „Amit a Borról tudni kell” című előadás folyamán elhangzottakból kiderült, aránylag kevés ismerettel rendelkezünk az egyik legősibb italról, így minden résztvevőnek lekötötte figyelmét az előadás. Pásti György beszélt úgy a kellemes, mint a kellemetlen hatásokról is, amit a bor okozni tud, ha nem kellő mennyiségben fogyasszuk azt. Az előadás folyamán a borkóstolás rejtelmeibe is bevezetett bennünket. Kezdtük a könnyű fehér borokkal, folytattuk a nehezebb vörösekkel, majd a végén foglalkoztunk az aszúval. A szebbik nem képviselőin már a kóstolgatás után is látszódott az emelkedett hangulat, a férfiaknak még hozzá kellett pótolni más forrásokból is az éltető nedűből, hogy aztán kialakulhasson egy egészséges eszmecsere, úgy a politikáról, mint a napi eseményekről.
A 120 meghívott majdnem teljes létszámban megjelent, így az igyekezet nem volt hiábavaló, ami biztatás ahhoz, hogy a létjogosultsága megalapozott az ilyen jellegű rendezvényeknek községünkben.

 

Utoljára frissítve (2009 december 04., péntek 14:11) 2009 március 18., szerda 12:01