logo

harmonia-logo

Dalolj, táncolj velünk...

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2010. november 13.

„Dalolj táncolj velünk” Népdalest
                A várakozásnak megfelelően zajlott a hagyományos népdalest, amelyet a Helyi Művelődési Központ közreműködésével rendeztünk immáron sokadik alkalommal.
                A 18:00 órai kezdés ideje még el sem jött, amikor a nézőtér teljesen megtelt érdeklődőkkel. Az öltözőkben is fellépésre készen állt mind a 170 népművész, hogy a számukra előírt időpontban tudásuk legjavát nyújthassák a nagyérdemű közönségnek.
                A műsort, Malomsokiné, Varga Nóra és Dr. Malomsoki István kezdte Délalföldi táncokkal, majd Dobosi Róbert a Csemadok helyi szervezetének elnöke, Krámer György gondolatait tolmácsolva nyitotta meg hivatalosan is a népdalestet és köszöntötte a jelenlévőket. Ezek után az est műsorvezetője, Simonics Tímea irányításával folytatódott az előadások sokasága, a következő sorrendben:
Búzavirág férfi éneklőcsoport                                    Naszvad
Kovács Benjamin mesemondó                                 Ímely
Duna népdalkör                                                           Szőny                     Magyarország
Almásfüzitői citerazenekar                                        Almásfüzitő         Magyarország
Viza citerazenekar                                                      Naszvad
Kincső néptáncegyüttes                                             Zselíz
Szvorák Katalin                                                           Budapest               Magyarország
Búzavirág női éneklőcsoport                                    Naszvad
Bánházi Dórika népdalénekes                                Naszvad
Bellő-Konkoly-Thege gyermektánccsoport           Ógyalla
Búzavirág vegyes éneklőcsoport                            Naszvad
Pettyem ovi gyermektánccsoport                            Naszvad
Pettyem suli gyermektánccsoport                           Naszvad
Záróakkordként a helyi népművelők közös produkciója volt látható, ahol a 6-7 éve ovis gyermekektől kezdve a felsős alapiskolásokon folytatva, majd a középiskolásokon túl a fiatal és középkorosztályt felkarolva egészen a 70 évesekig mindenki a színpadon volt. Együtt csodálatos élmény volt látni gyermeket, anyukát és nagymamát, ami talán biztosítéka, hogy tiszteletet parancsoló kultúránk és hagyományaink életben tartása biztosított.
                A nézők és a népművészek elmondása szerint is, jól megszervezett, látványos, pergős, érdekes és minőségében is gazdag rendezvény volt élvezhető 2010. November 13-án a helyi Kultúrházban, ahonnét kb. 20:40 órakor megelégedve és feltöltődve sétált haza, a minden tiszteletet megérdemlő közönség.
                A műsor végeztével a csoportokat az Éder vendéglőben látta vendégül a rendezőség, ahol a vacsora elfogyasztása után hamar nótára fakadt mindenki. Az éneklést egy rövid időre meg kellett szakítani, míg Dobosi Róbert a Csemadok elnöke, Holop Ferenc a HMK vezetője és Haris Ilona a Csemadok alelnöke megköszönték a szereplőknek, hogy elfogadták a meghívást és szereplésükkel szebbé tették az estét. Ezek után minden csoportvezető átvehette az emléklapot, egy – egy szál rózsát és egy naszvadi ajándékcsomagot.
 
Pettyem tánccsoport és a kísérő szülők a Csemadok Klubhelyiségében folyatták az estét, elmondható nagy örömmel és teljes erőbedobással, miután megkóstolták az ízletesnél ízletesebb süteményeket, majd a gulyáslevest.
                Zárszóként köszönet mindenkinek, aki segítségével hozzájárult a szervezéshez és köszönet a kedves közönségnek a lelkes tapsért, amely erőt ad úgy a szervezőknek, mint szereplőknek egyaránt a további munkához.
                A csoportokról és a rendezvényről bővebb információ az alábbi csatolt dokumentumokban.
Műsorvezető szövege
Forgatókönyv
Plakát
Meghívó
Köszönőlevelek
 

Utoljára frissítve (2010 december 07., kedd 08:39) 2010 november 22., hétfő 13:24