logo

harmonia-logo

A Tánc Világnapja

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2019. május 25.

A Tánc Világnapja

     A tánc az ember egyetlen olyan tevékenysége, ahol a testét használja eszközként gondolatainak, érzelmeinek vagy hangulatának kifejezésére.

Az ősi kultúrákból származó csoportos táncok mai képviselői pont ugyanúgy szolgálják a közösségi összetartozás megerősítését, mint évezredekkel korábbi változataik. A tánc közösségformáló ereje a nemzetek táncaiban, így a magyar néptánc történetében is jól tetten érhető.

     Alapszervezetünk az idén is nívós rendezvénnyel adózott a tánc világnapjának, április 27-én, szombaton. A délelőtt tíz órai kezdésre meghirdetett akciónkra fokozatosan érkeztek az érdeklődők, akiknek lehetőségük adódott kreatívabbnál kreatívabb tevékenységekkel megismerkedni. Kicsik és nagyok, anyukák és nagymamák szabadjára engedhették fantáziájukat, festhettek tojást, füzhettek gyöngyöt, csinálhattak karperecet, a rajzasztalnál foglalatoskodhattak. Tüzzománctechnikával akár nyakláncot is készíthettek, fonalakból kedves kis bábuk formálódtak. A nyugdíjasklub mellett müködő nappali foglalkoztató nagyijai és dédijei szebbnél szebb ajándéktárgyak elkészítéséhez mutattak ötleteket az asztalukhoz látogatóknak.

Közben az udvaron két katlanban is főtt a finom gulyás, hogy senki, de senki ne maradjon éhesen, hamár vedte a fáradtságot és tiszteletét tette rendezvényünkön.

Miután mindenki jóllakott, délután a táncé volt a főszerep. Egymást váltották a kultúrház szinpadán a táncosok, akiket a szép számban megjelenő közönség nagy tapssal jutalmazott. Mint minden évben az idén is elfogadták meghívásunkat a helyi Kepaso lovasklub tagjai. Közremüködésükkel aki úgy gondolta falunéző lovaskocsikázáson is részt vehetett.

   E szép nap mi mással is végződhetett, mint tánccal, vagyis táncházzal. A talpalávalót a nap zenekara, a Varjas zenekar húzta.

A rendezvény támogatói: KultMinor és Naszvad község Önkormányzata.

                                                                                                                                                        GM

 

Utoljára frissítve (2020 március 18., szerda 15:35) 2019 április 29., hétfő 11:35