logo

harmonia-logo

25. Zene-barátság népzenei fesztivál

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2019. április 28.

25. Zene-barátság népzenei fesztivál

Az idén 2019. április 23-a és május 1-e között 28. alkalommal kerültek megrendezésre a Komáromi Napok, mely a két Komárom (Észak- és Dél-Komárom) közös ünnepsége. Az esemény rendezvényei több helyszínen zajlottak.

     A citera és a népdal napja Szőnyben szinte összecseng a Komáromi Napok idején visszatérő Zene-Barátság fesztivállal, mely ezúttal április 28-án, vasárnap jelentkezett a szőnyi Petőfi Sándor Müvelődési Házban. A szép hagyomány a szőnyi citerazenekarhoz köthető, hiszen a formáció huszonnégy évvel ezelőtt szervezte meg az első alkalmat. A fesztivált több mint tíz éve Bedecs Ilona és a Duna Népdalkör vitte tovább, a SZŐKE (Szőnyi Kultúrális Egyesület) pedig minden esztendőben támogatta az esemény létrejöttét. A megjelenteket idén Mikus Anna, a szőnyi Müvelődési Ház szakmai vezetője köszöntötte, aki úgy fogalmazott: „A Zene-Barátság fesztivál az utóbbi években családias eseménnyé vált, mely lehetőséget kínál a határon innen s határon túl müködő csoportok barátkozására is."

A köszöntéssel kedveskedő müvelődési házvezető emléklapot nyújtott át a fesztivál életre hívóinak, Szabó József alapítónak, Bedecs Ilona népdalénekes-szervezőnek, valamint Sárai János képviselőnek is szántak emléklapot, mint az esemény segítő támogatójának.

A résztvevők köre mindig bővül, az idén újabb felvidéki csoport is érkezett a rendezvényre. Visszatérőek a naszvadiak, a nagykériek, az oroszlányiak.

     A délutánban a csoportok zenével kötött barátsága, valamint szívreható népi muzsika töltötte be a teret. Hangszeres és énekes formációk adták elő szívük legkedvesebb dalait, megörvendeztetve a népzene iránt elkötelezett közönséget.

                                                                                                                                                        GM

Utoljára frissítve (2019 május 06., hétfő 10:58) 2019 május 06., hétfő 10:53