logo

harmonia-logo

2007

1848-49-es szabadságharc megemlékezése

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2007. március 18.

Ünnepi est az 1848-as forradalom és szabadságharc tiszteletére


 Ismét a rock hangzású zenei betétdalok uralták a 48-as megemlékezésre összeállított műsort, amely az MKP helyi szervezete, a Csemadok helyi szervezete, a helyi Magyar Tannyelvű Alapiskola és a HMK közös szervezésében jött létre.   
 A műsor első részét a Helyi Művelődési Központ nagytermében élvezhette a tisztelt közönség. Az István a Király rock opera zenei anyagából vett, dal szövegét Dobosi Róbert által, az alkalomhoz illő tartalomra átírva, Flajsz József vezette Flajszband együttes adta elő, a műsor első számaként. Az ütős kezdés után Bódis Kornélia, „Ének Szent István Királyról” című verset szavalta el, majd Becse Anita konferanszié üdvözölte a jelenlévőket. Ezt követően, Kovács Csomor Endre a Szent Koronáról tartott ünnepi előadást, majd Pémné, Bódis Aurélia tolmácsolásában halhattuk a „Korona című verset.
 Ezek után ismét a Flajszban  foglalta el a színpadot és Paluska Dániel segítségével Demjén Ferenc „Honfoglalás” és Máté Péter „Hazám című dalokat adták elő. Konc Zsuzsa „Hej tulipán tulipán” című dalát, Holop Szilveszter énekelte, Ágh Attila és Kohan Balázs  közreműködésével, amely egyben az est első részének záródala volt.
 Becse Anita műsorvezető konferanszié megköszönte a szereplőknek az előadásokat és meghívta a jelenlévőket a kopjafához, ahol az est másik része került megrendezésre.
 A lovas huszárok vezette fáklyás felvonulás a Kultúrház elől átvonult a kopjafához, ahol Becse Norbert előadásában hallhattuk a  „Március 15” című verset, majd Becse Anita konferanszié felkérte Csáki Pál parlamenti képviselőt, tartsa meg ünnepi beszédét. Az ünnepi beszéd után megkezdődött a koszorúzás. Koszorúztak: Csáki Pál az MKP alelnöke, a helyi Önkormányzat, az MKP Járási Elnöksége, a Csemadok helyi szervezete, a Nyugdíjas Klub és az Alapiskola. Az elköszönés és zárszó után közösen elénekeltük nemzetünk himnuszát, majd a meghívott  vendégek és a szereplők a Csemadok Klubban élvezhették a rendezők vendégszeretetét.
 

Utoljára frissítve (2010 április 06., kedd 08:03) 2010 április 06., kedd 08:00

 

Sikereink 2007

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

Utoljára frissítve (1999 november 30., kedd 00:00) 2009 szeptember 01., kedd 11:20