logo

harmonia-logo

2008

Évzáró gyűlés

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

 2008.december 21.

         Szervezetünk az évzáró közgyűlést már évek óta decemberben, közel a karácsonyhoz tartja. Így volt ez 2008-ban is, december 21-én.
A vezetőség a közgyűlés ütemtervét 13 pontban határozta meg, ezek a következők:

 1. Kultúrműsor,
 2. Megemlékezés,
 3. Az elkészült CD bemutatása,
 4. Megnyitó,
 5. A napirendi pontok ismertetése elfogadása,
 6. A 2008-as év tevékenységéről szóló beszámoló,
 7. A 2008-as év pénztári beszámolója,
 8. Hozzászólások, javaslatok,
 9. Kultúrműsor – leköszönő vezetőségi tagok munkájának megköszönése,
 10. Az új vezetőségi tagok névsorának javaslata. elnökválasztás,
 11. A 2009-es évre szóló munkaterv,
 12. A határozati javaslat ismertetése, jóváhagyása,
 13. Zárszó 

Utoljára frissítve (2010 január 25., hétfő 14:21) 2009 március 18., szerda 10:41

Bővebben: Évzáró gyűlés

 

Csalogató világzene

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2008.december 18.

          Decemberben 18-án a karácsonyi ünnepekhez és az iskolai szünethez közeledve zenés szórakoztató műsort szerveztünk a helyi Alapiskolával közösen, ahol a célközönség a gyermeksereg volt.
          Korpás Éva népdalokból összeállított „Csalogató Világzene” című műsorát a gyermekek az elején egy kicsit idegenkedve fogadták, de köszönhetően Éva sugárzó kedvességének nagyon hamar belopta magát a nézők szívébe. Miután kialakult a kapcsolat a nézők és az előadók között, a nézőtér színpaddá változott, hiszen a gyermekek a műsor részévé váltak és a továbbiakban együtt énekelték a kedvesebbnél kedvesebb dalokat.
          Korpás Éva énekest Lakatos Róbert (hegedű), Madarász András (gitár, billentyűs hangszerek), Lelkes Tibor (nagybőgő), Benkó Ákos (dob) és Zsabka Attila (gitár, mandolin, koboz) zenészek kísérték.
Szervezetünk vezetősége tisztában van azzal, hogy hagyományaink átörökítéséhez nagy hangsúlyt kell fektetni a gyermekekkel való együttműködésre. Tanítóik segítségével a jövőben egyre több és több alkalmat kell megragadni a fiatal generáció kultúra szeretetének kialakításában, hogy részei legyenek a jövő kulturális életének, azt gyakorolják, élvezzék és örökítsék.

Utoljára frissítve (2009 augusztus 06., csütörtök 09:09) 2009 március 18., szerda 12:52

   

Deák Bill és História

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2008.december 13.

           December 13-án újra megtelt a Helyi Művelődési Központ nagyterme, ezúttal a Blues rajongók csemegézhettek a felhozatalból.
           Az est sztárvendége a Nagy Öreg Blues Király, Deák Bill Gyula volt, ám nekünk naszvadiaknak nem csak ő fénylett a színpadon, hiszen községünk zenekara a História ezen az estén mutatta be második nagylemezét, nyugodtan állíthatjuk, nagy sikerrel.

Utoljára frissítve (2009 augusztus 06., csütörtök 09:10) 2009 március 18., szerda 12:06

Bővebben: Deák Bill és História

   

Amit a borról tudni kell

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2008. november 22.        

Nem mindennapi előadást hallhattunk november 22-én a Helyi Művelődés Központ nagytermében. Simonics Tibor vezetőségi tag ötletére alapozva, meghívtuk községükbe Dr. Pásti Györgyöt, a Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Karának Borászati Tanszékének docensét, borszakértőt.
         Az „Amit a Borról tudni kell” című előadás folyamán elhangzottakból kiderült, aránylag kevés ismerettel rendelkezünk az egyik legősibb italról, így minden résztvevőnek lekötötte figyelmét az előadás. Pásti György beszélt úgy a kellemes, mint a kellemetlen hatásokról is, amit a bor okozni tud, ha nem kellő mennyiségben fogyasszuk azt. Az előadás folyamán a borkóstolás rejtelmeibe is bevezetett bennünket. Kezdtük a könnyű fehér borokkal, folytattuk a nehezebb vörösekkel, majd a végén foglalkoztunk az aszúval. A szebbik nem képviselőin már a kóstolgatás után is látszódott az emelkedett hangulat, a férfiaknak még hozzá kellett pótolni más forrásokból is az éltető nedűből, hogy aztán kialakulhasson egy egészséges eszmecsere, úgy a politikáról, mint a napi eseményekről.
A 120 meghívott majdnem teljes létszámban megjelent, így az igyekezet nem volt hiábavaló, ami biztatás ahhoz, hogy a létjogosultsága megalapozott az ilyen jellegű rendezvényeknek községünkben.

Utoljára frissítve (2009 december 04., péntek 14:11) 2009 március 18., szerda 12:01

Bővebben: Amit a borról tudni kell

   

Apostol koncert

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2008. november 15.

           A november azon zenét kedvelőknek nyújtott csemegét, kik a dallamos, fülbemászó dalokat szeretik, na és persze az Apostol együttest. 2008. november 15-én ugyanis őket hallhattuk, láthattuk a községünk színpadján.
          Ha mérni lehetett volna a boldogság hormonok mennyiségét, a mérőműszer nem viselte volna el a túlterhelést. Nekünk rendezőknek öröm volt nézni a mosolygó arcokat, a csillogó szemeket és azt, ahogyan énekelték papával együtt a slágereket. A közönség belefeledkezett a zene bűvöletébe, megállás nélkül tapsoltak és énekeltek önfeledten. A közel 400 fős zenerajongók táborát 3 generáció alkotta, s bár hihetetlen, de mindegyiknek egyformán tetszett a koncert.

Utoljára frissítve (2009 augusztus 06., csütörtök 09:11) 2009 március 18., szerda 10:48

Bővebben: Apostol koncert

   

Oldal 1 a 4 ből

<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>