logo

harmonia-logo

2008

Szent István nap és a kenyér ünnepe

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2008. augusztus 23.

Szent István nap és a kenyér ünnepe


          Szent István királyunk ünnepét, augusztus 20-át most először ünnepeltük egy egész estét betöltő kultúrműsorral.
          Községünk főterén augusztus 23-án, szombaton 18,00 órakor kezdődött a műsor melyben a helyi Nyugdíjas Klub tagjai aratási szokásokat mutattak be apáink idejéből, ezzel tisztelegve a kegyér ünnepének. Műsoruk végén a megszentelt cipókkal megajándékozták vendégeinket, Dr. Basternák Tibor parlamenti képviselőt és községünk elöljáróit, majd a felvágott kenyereket megkóstolhatták a nézők is. Miután Hrubik Béla a Csemadok országos válaszmányának elnöke elmondta ünnepi beszédét, a műsort rossz időjárás végett félbe kellett szakítani. A rendezők gyors és szervezett munkájának köszönhetően kb. 2 óra elteltével a rendezvény folytatódott a Kultúrház nagytermében. A rögtönzött helyszínen úgy a szereplők, mint a közönség hamar feltalálta magát. Mivel az idő egy picit eltolódott, így a helyi népművelők műsorukat lerövidítették, hogy az est fő műsora a komáromi Álmodozók diákszínpad által előadott „Egri Csillagok” musical minél előbb elkezdődhessen.

Utoljára frissítve (2010 január 18., hétfő 07:57) 2009 március 12., csütörtök 08:29

Bővebben: Szent István nap és a kenyér ünnepe

 

Rúzsa Magdi koncert

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2008.április 12.

          A 2008 –as évben fiatalított vezetőség aktivitásának köszönhetően létrejött, egy, a helyi vállalkozókból álló támogató csoport, melynek úgy anyagi, mint erkölcsi segítségével, szervezetünkben elindulhatott egy ígéretes folyamat. Első rendezvény, amelyet a biztosított anyagi háttérrel megrendeztünk, Rúzsa Magdi élő koncertje volt, amelyen közel 700 érdeklődő élvezhette a jó hangulatot.
          A sikeres rendezvény, és támogatóink pozitív hozzáállása kultúránk fejlesztéséhez segített hozzá ahhoz, hogy az év végéig rendezvények sorát sikerült létrehoznunk, amelyekkel örömet szereztünk tagságunknak és községünk lakosainak. Az egyedi rendezvényeken kívül, a támogatók ötlete alapján szeptemberben beindult községünkben, az azóta állandó jelleggel működő táncház is.

Utoljára frissítve (2009 augusztus 06., csütörtök 09:16) 2009 március 17., kedd 11:11

Bővebben: Rúzsa Magdi koncert

   

Március 15-i megemlékezés

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2008. március 15.

Ünnepi est az 1848-as forradalom és szabadságharc tiszteletére     Ez éven is, immáron 6. alkalommal, az MKP helyi szervezetével, az Alapiskolával, a Nyugdíjas klubbal és a HMK-val közösen szerveztük nemzetünk legszebb ünnepét az 1848-as szabadságharc tiszteletére. 

Utoljára frissítve (2010 március 05., péntek 07:50) 2010 március 05., péntek 07:45

Bővebben: Március 15-i megemlékezés

   

Almásfüzitői Borverseny

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2008. február 29. – Almásfüzitői Borverseny

A 26. Almásfüzitői Nemzetközi Nyílt Borversenyen énekelt
a naszvadi Búzavirág Éneklőcsoport

A borászok nagyon büszkék a boraikra. A közmondás szerint is:  >> van a jó bor, a jobb bor és az én borom<< . Ebből ered, hogy a borok megmérettetésére évszázadok óta borversenyeket rendeznek. Az ezeken elért jó helyezés elsődlegesen erkölcsi siker a borász számára, de nem elhanyagolható az ezt követő piaci eredmény sem.”
 / Kunszeri Miklós / 

Utoljára frissítve (2010 január 29., péntek 12:20) 2010 január 25., hétfő 14:11

Bővebben: Almásfüzitői Borverseny

   

Mátyásnapi Tavaszváró Néptánc Fesztivál

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2008. február 23.

          Testvérközségünk, Nagyigmánd Önkormányzata évtizedes hagyományukhoz hűen 2008-ban is megrendezte a Mátyásnapi Tavaszváró Néptánc fesztivált, mégpedig február 23-án.
         Nagy szeretettel fogadták csoportjainkat a művelődési házban, melyet már megszokhattunk tőlük, hiszen már több alkalommal vettünk részt e kora tavaszi fesztiválon. A délelőtt, hasonlóan a korábbi évekhez a gyermek táncegyüttesek fellépéseivel telt, majd kézműves foglalkozással folytatódott számukra a nap, de nem maradhatott ki a táncház sem, amelybe már bekapcsolódhattak a felnőttek is. Ünnepélyes keretek közt megnyitott fesztivál sokunkban hagyott mély és kellemes emlékeket, amely erősítheti a népművészeti ágazat iránti elkötelezettséget.
          A Nagyigmándiak újra bizonyítottak, hiszen a tartalmas , érdekes és pergősre megszervezett fesztivál hangulatától nehéz volt a búcsúzás, amely a vezetők többszöri próbálkozására végül is sikerült.

Utoljára frissítve (2009 augusztus 09., vasárnap 11:13) 2009 március 18., szerda 10:38

Bővebben: Mátyásnapi Tavaszváró Néptánc Fesztivál

   

További cikkek...

Oldal 3 a 4 ből

<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>